Förberedelser inför en fotografering


Om man är som jag så brukar man om man bjuder hem någon, känna åtminstone lite press på att plocka undan och städa. Att då dessutom ha någon som kommer och fotograferar i hemmet kan ju göra det hela än mer pressat vilket jag har full förståelse för! Så, behöver man anlita en stylist eller en städerska inför fotograferingen? Självklart inte, vi ska ju inte sälja er bostad med bilderna och därför kommer inte hemmet vara i fokus på det sättet.


Inför vår fotografering kommer vi ha ett videosamtal där vi går igenom ert hem för att hitta rummen som vi kommer fotografera i. Det är dock inte hugget i sten - när jag väl kommer kanske ljuset är helt fantastiskt i ett helt annat rum än när vi pratade, så för att vara på den säkra sidan ska man göra iordning alla rum som har fönster. Japp, inklusive badrum och tvättstugor också!


Hur ska man förbereda dessa fönsterutsmyckade rum då? Jo, man plockar undan alla pryttlar, tänk Marie Kondo (husgudinna!). Jag menar inte A L L A prylar, men tänk less is more. Mycket saker ger ett stökigt intryck på bild, så ta alla saker som inte är hör hemma där de ligger och stuva undan dem, förslagsvis i ett rum utan fönster 🤓 Utspridda leksaker, klädhögar, laptops etc plockas undan. Sängar bäddas och filtar viks. Eftersom det är barn inblandade förstår jag att leksaker kommer att åka fram igen mellan städningen och fotograferingen oavsett om det är en dag eller 10 minuter mellan! Men sådana småsaker är lätta att hantera under fotograferingen ☺️


Huruvida det sedan är dammat, moppat och skinande rent kan jag personligen inte bry mig mindre om! Strunta i den biten, baka något gott istället och njut av en familjefika tillsammans i ert undanplockade hem så kan ni städa vidare en annan dag.

familjefoto inspo
familjefoto inspiration
familjefoto inspiration